пятница, 3 апреля 2020 г.



ЧИТАЮЧИ НОВЕЛИ
УЛАСА САМЧУКА

Глобальні світові проблеми виникають через брак культури і духовності суспільства. Це є проблемою різних країн світу. Чомусь про це сьогодні мало думають і говорять. Але зараз, як ніколи, настав час для глибинного переосмислення ролі людини у родині, суспільстві, державі та світі в цілому.

Про роль і місце родини, професійної справи і не тільки з точки зору поведінки героїв новели «Віднайдений рай» Уласа Самчука у контексті сучасних засад національно-патріотичного виховання розмірковує у своєму публіцистичному дослідженні учасниця гуртка «Точка зору» КАТЯ ПСАРЬОВА.
ПОШУК СЕБЕ У СОЦІУМІ. Ці ключові мотиви «Віднайденого раю» не тільки розпочав сам автор УЛАС САМЧУК у своєму творі, але й знайшли свою сучасну інтерпретацію дослідниці-старшокласниці КАТЕРИНИ ПСАРЬОВОЇ, які тепер стали доступними кожному, завдяки дистанційній освіті, що втілюється у життя, завдяки авторській розробці та постійному наповненню контентом (говорячи більш простою мовою — змістом публікацій) блогу Леоніда ГАПЄЄВА «ПРАВО ЗНАТИ ― ЧАС ДІЯТИ!»
― Чим привертає увагу зміст новели «Віднайдений рай»? ― запитав нещодавно у Каті. І несподівано для себе почув досить таки дорослі міркування.
Система цінностей людини є «фундаментом», її ставленням до світу. А чи багато ви знаєте літераторів, які розкривають тему людських цінностей у своїх творах? І що ж таке взагалі цінності? Ці актуальні питання одразу поставила собі та іншим авторка дослідження. (Докладніше дізнатися про сучасні роздуми молоді на прикладі читання новели «Віднайдений рай» У. Самчука, а також знайти статтю авторки Катерини Псарьової в оригіналі без купюр можна за посиланням «Віднайдений рай для кого?» leonidgapeev.blogspot.com «ПРАВО ЗНАТИ ― ЧАС ДІЯТИ!» 03.04.2020.)
Отож, цілком реальний інформаційно-просвітницький дистанційний ресурс надає кожному бажаючому можливості для сучасної освіти, розвитку критичного мислення у процесі пізнання, літературної творчості та громадянської журналістики.
Бажаємо вам пізнавального цікавого читання!

Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5

Комментариев нет:

Отправить комментарий