вторник, 21 апреля 2020 г.




Зворотний зв’язок

Не лише про карантин:
питання й відповіді…

Після публікації статті 17 квітня на блозі Леоніда ГАПЄЄВА «ПРАВО ЗНАТИ ― ЧАС ДІЯТИ!»ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЛЮДИНИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ») наприкінці матеріалу автором підготовлено та запропоновано читачам питання для самоосвіти, самоаналізу, обговорення. Досить швидко й оперативно деякі наші автори-гуртківці надали свої відповіді.

Пропонуємо вашій увазі відповіді МАРИНИ ХАРЧЕНКО, учасниці гуртка «Моя майбутня професія», ЦДЮТ № 5 з Харкова, 10-класниці 126-ї школи. Інформацію за результатами проведеного опитування подаємо без купюр і перекладу, мовою оригіналу, у форматі питання-відповідь.

1. Яка інформація з цієї статті була для вас найцікавішою, про що саме ви дізналися із матеріалу вперше?
Было интересно читать статью, что-то узнала впервые, что-то было уже не в новинку, подтвердились некоторые факты...

2. Які фейки під час дії карантину тепер можемо відверто і аргументовано спростувати?
Одним из фейков является то, что на улицу выходить категорически запрещено.

3. Чи дозволено під час дії карантину виходити на прогулянки дітям одним, а дорослим із дітьми? Де і як це дозволено робити?
Да, можно выходить погулять, но не в общественных местах, а если таких не миновать, то только в маске или респираторе, соблюдая дистанцию 1,5-2 метра.

4. Які запроваджені Верховною Радою та Урядом правові норми (закони, постанови Кабміну) викликають у вас найбільші запитання чи занепокоєння?
Не возникает вопросов, по моему мнению, всё отлично.

5. Які проблемні ситуації соціально-правового характеру виникали у вас особисто, можливо серед родичів, друзів та знайомих під час дії карантину?
К счастью, у меня не было никаких проблем во время карантина, ибо я максимально стараюсь придерживаться его правил.

6. Які правові норми, про що ми дізналися завдяки цій авторській статті, особливо для мене, або для нашої родини тепер є практично і соціально корисними?
Не выходить лишний раз на улицу (только по надобности), в общественных местах пользоваться средствами индивидуальной защиты.

7. Які основні права та обов’язки людини і громадянина під час дії карантину привернули мою, нашу увагу?
Я считаю, что внимание всех привлекли все ограничения прав человека, потому что: 1) невозможно быть не в курсе событий, ибо везде об этом говорят (по телевизору, в газетах, в интернете, вместо музыки в супермаркетах тоже об этом вещают); 2) нежелание выплачивать штрафы, так что лучше быть осведомлённым; 3) важно выжить в конце концов. Поэтому нужно всему уделить внимание во благо себе и остальным.

Інтерактив із читачкою Мариною ХАРЧЕНКО
організував Леонід ГАПЄЄВ
під час дистанційного прес-клубу,
гурток «Моя майбутня професія»
ЦДЮТ № 5, Харків



Фото Леоніда ГАПЄЄВА

Комментариев нет:

Отправить комментарий