четверг, 9 января 2020 г.




ПЕРША ГРАМОТА
ВІД МОЛОДІЖНОГО 
ТЕЛЕБАЧЕННЯ «ФЕСТ-ТV»

Вільне мислення і пізнавальне читання, перші проби пера у громадянській журналістиці. А ще ознайомлення з організаційно-практичними і соціально-правовими засадами сучасних професій… Про це і не тільки встигла замислитися і дізнатися цікаве 8-класниця 126-ї Харківської школи Еліна ДРОБКО на заняттях гуртків «Точка зору» і «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради.

Нещодавно наприкінці 2019-го у Харкові проводився міський конкурс серед юних журналістів різних шкіл «Проба пера». Охочі автори-аматори знімали різні відео сюжети. Журі оцінювало не лише різні історії, якість відео, а ще й ознайомлювалися із мотиваційними листами авторів на тему «Чому я хочу стати журналістом?» Так організатори цього заходу — молодіжне громадське телебачення «ФЕСТ-ТV» проаналізували і мотивацію юних авторів до журналістської професії. Оскільки наші гуртки з осені 2019-го співпрацюють із «ФЕСТ-ТV», то для нас, педагогів, дуже важливим є саме такий аналітичний підхід експертів та журі до дитячої журналістики як підгрунтя майбутньої професії.
— Журналістика ― це не лише професія, але й особливий стиль життя. Про це ми дізналися під час екскурсії до найстарішої газети Харківщини «Трибуна трудящих» у дні шкільних канікул… Для початку хочу стати громадським журналістом. В якості громадського кореспондента я вже побувала на різних заходах у Харкові і написала про це свої перші сюжети: замітки і репортажі. Вони опубліковані на блозі «ПРАВО ЗНАТИ ― ЧАС ДІЯТИ!» та на шпальтах обласної газети  «Трибуна трудящих» — ось уривки із мотиваційного листа, доволі серйозні роздуми про журналістську професію Еліни ДРОБКО.
Дійсно, журналістика ― це не просто професія, але й особливий стиль життя. Це непомітна для широкого загалу клопітка праця. І тому шлях до успіху у цій галузі знань здолає той, хто докладає певних зусиль. До речі, Еліна почала цим займатися зовсім нещодавно. І буквально з середини листопада вже має свої творчі й професійні здобутки: підготовлені нею та опубліковані в остаточній редакції авторські твори. Чесно скажу сучасною професійною мовою: цікавий контент. Варто почитати!
Отож, привітаємо Еліну ДРОБКО із першою грамотою молодіжного телебачення «ФЕСТ-ТV» за кращий мотиваційний лист на тему «Чому я хочу стати журналістом»! Приємно й те, що Л. Гапєєву, педагогу нашої 13-річної авторки вручено подяку, оформлену в діловому та водночас яскравому українському стилі.

Леонід ГАПЄЄВ,

керівник гуртків «Точка зору» і «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради гуртка, член Національної спілки журналістів України





Комментариев нет:

Отправить комментарий