суббота, 11 января 2020 г.




Історія іграшок і не тільки

               Під час канікул вихованці гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради відвідали з екскурсією Харківську спеціалізовану музично-театральну бібліотеку ім. К.С. Станіславського. Там подивилися дуже цікаву пізнавальну лекцію про історію іграшок з елементами квесту для дітей та дорослих.
               Захід розпочали із привітання. Юні артистки Єва Головчанська та Катерина Гармаєва читали театралізовані вірші із досить насиченим філософським змістом: про сироп від нудьги, про затишку сімейного торбину та подібні сюрпризи. І запитували, чи можна це купити? А після такого емоційного виступу їхній наставник, керівник студії «Рампа» Муніципального палацу аматорського мистецтва Основ’янського району Харкова Наталя Дмитрівна Куприкова від імені студії «Рампа» привітала присутніх із початком нового року та запросила відвідати цю студію.
               Сьогодні, коли ми скрізь бачимо ознаки технологій та цивілізації, дуже хочеться дізнатися про те, як створюють майстри дива власними руками. І у відео-лекції ми побачили дуже багато цікавого. Наприклад, одним із особливо вражаючих моментів програми став перегляд сюжетів по телебаченню про ляльки. Про єдиний в Україні музей етно-ляльки, який 2 роки тому відкрили у Тернополі. Побачили ми у теле-сюжетах виступи майстрів із виготовлення ляльок у парках різних міст, де вони у такий сучасний спосіб популяризують цей вид мистецтва. А іграшки ж бувають не лише лялькові. Ще показали нам сюжети про більш сучасні конструктори, мишка Тедді. Розповідали про ляльок дуже цікаві історії, показували росписи різних культур. Ляльок робили з дуже різних матеріалів, навіть із сиру
      А потім відбулася невеличка вікторина, в якій взяли участь, окрім наших гуртківців, вихованці «Школи основ журналістики» ЦДЮТ № 1 м. Харкова (керівник А.А. Рафаілова). Втім, призові цукерочки дісталися усім учасникам: і тим, хто активно намагався говорити, і тим, хто більш уважно спостерігав та слухав.
    Ще нам показували макет вертепу. Захоплююча ялинка стояла у великій кімнаті, вона дуже файна! Під час екскурсії ми подивилися усі відділи музично-театральної бібліотеки, які сьогодні приємно вражають. За проведений захід хотіли би подякувати методисту Марині Усик та головному бібліотекарю Тетяні Борисівні Бахмет.
  Такі цікаві екскурсії більш зближують дітей та дорослих. Адже кожен із нас має спогади дитинства та радість у шкільні роки? Зараз  пригадую, що раніше існувала традиція, яка має своє значення. Щоби в кожній хаті обов’язково була лялька, яка приносить вдачу. А ось мій друг у це не вірив, не мав жодної ляльки ніколи. Зневажав їх та зламав кістку на нозі через травму хребта. А ще хлопець не вірив, що досягне мрії вилікуватися, і закинув її кудись подалі. Якщо вже ти маєш мету, то треба йти до своєї мрії поступово. Як більшість літературних діячів, письменників, які пишуть романи, поезію, прозу. Бо іграшки теж мають у житті своє значення.
Еліна Дробко, Леонід Гапєєв,
гурток «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 м. Харкова

Фото Леоніда Гапєєва













Комментариев нет:

Отправить комментарий