воскресенье, 8 декабря 2019 г.



ПРАВА У ПРОФЕСІЇ
«ПОЗА КАДРОМ»

З нагоди міжнародного дня прав людини під час заняття гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради на базі 126-ї Харківської школи учасники ігрового прес-клубу докладно дізналися про права і обов’язки представників засобів масової інформації, юристів, які допомагають у проведенні журналістських розслідувань.

Такі професіонали не рідко залишаються «поза кадром», а тому ми вирішили глибше зазирнути у їхні професійні особливості діяльності. А ще ми провели творчу гру «Крок до визнання». Виходячи з ідеї «сторімейкерства» (створення новин у громадянській журналістиці) учасники заходу відчули те, як можна стати більш популярними серед певної цільової аудиторії, яка дізнається про своїх героїв «поза кадром»…
― Тепер ми будемо знаменитими? ― здивовано запитала у педагога старшокласниця.
― Певною мірою, так. Бо кожен з нас створює власну історію сьогодення, ― усміхнено відповів їй педагог.
Цей уривок із діалогу має цілком реальне підґрунтя. Раніше ми розповідали про цікаву екскурсію, коли учасники гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради (серед них і учні 126-ї Харківської школи) вирушили у світ професійної духової музики та відвідали звітний концерт відділення духових і ударних інструментів у Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті (11-річці).
Позашкільна освіта і співтворчість молоді проявляються по-різному. Ми відвідали цікавий захід, сконцентрували увагу на музичній творчості, виконавській майстерності та артистизмі молодих професійних музикантів. Тепер наші гуртківці теж потрапили на шпальта газети «Трибуна трудящих». Адже це найстаріше друковане видання Харківщини не живе у гонитві за сенсаціями «зіркового» життя знаменитостей, а приділяє увагу різним темам, що стосуються різноманітного життя пересічних читачів. Адже позаштатні автори по-різному створюють контент сучасності, цікавий для багатьох із нас.
До речі, серед них є також батьки і діти, учасники гуртка «Моя майбутня професія». Отож, знайомтесь, на фото- з краю праворуч Еліна Дробко із свіжим примірником газети «Трибуна трудящих». (Її першу замітку із назвою «БАГАТО НОВИХ ВРАЖЕНЬ» читайте за посиланням: ПРАВО ЗНАТИ ЧАС ДІЯТИ! Блог Леоніда Гапєєва http://leonidgapeev.blogspot.com/28.11.2019)

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради

фото автора







Комментариев нет:

Отправить комментарий