понедельник, 21 октября 2019 г.



КОХАНІ ЛЕВИ
І НЕ ТІЛЬКИ…

Про любов до тварин і природи довкола
Говорить сучасна українська школа.

Цю ідею в якості епіграфу автор особисто обрав зовсім не випадково. Адже не формальна дискусія, своєрідна літературна вітальня відбулася з учнями молодших класів 136-ї харківської школи під час проведення виховного заходу гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 з нагоди міжнародного Дня шкільних бібліотек.

Де ви, кохані леви? Над цим розмірковує не тільки автор однойменної сучасної української дитячої книги Наталя Трохим (ілюстратор Марта Кошулінська, видавництво Старого Лева, 2017), а також діти, які відчувають, що тепер світ довкола стає поступово добрішим. Принаймні, зараз, з погляду юних читачів. А хто і на кого схожий із героїв різних сюжетів? Відповіді є різними для кожної дитини…
Як активізувати молодь до пізнавального читання? Така відкрита дискусія в контексті міжнародного Дня шкільних бібліотек за участі наймолодших читачів вкотре дає привід замислитися. Адже саме в такий спосіб активного пізнання в процесі читання можемо поступово привчати дітей ще змалечку до доброти, любові, мудрості, виховуючи загальнолюдські цінності. А ще відкриємо один секрет для батьків. Цей творчий процес стосується усіх, не залежно від віку. Бо цікаві гуманістично зорієнтовані, лірично віршовані сюжети сучасних українських авторів читати й обговорювати краще не лише під час креативних заходів в освітньому процесі, а ще й вдома. Просто для того, щоб діти і дорослі разом почувалися більш щасливими.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради
фото автора












Комментариев нет:

Отправить комментарий