понедельник, 7 октября 2019 г.




КРОКИ МУЖНОСТІ
І ЛЮБОВІ

Скажіть, ви зараз не дуже поспішаєте? Тоді можете трошки перепочити і одразу пригадати попередній репортаж «ЕНЕРГЕТИКА СЛОВА І ШВИДКОПЛИННИЙ ЧАС…» (вийшов на сторінці у Фейсбуці 04.10. 2109 та на блозі «ПРАВО ЗНАТИ ― ЧАС ДІЯТИ!» блог Леоніда Гапєєва 07.10.2019) про проведення обласного літературного семінару «Молода Слобожанщина» в Будинку письменників Харківської обласної організації Національної спілки письменників України.
Приємно згадати, що серед нагороджених юних авторів є вихованці гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради. Цього разу вперше взяв участь у цьому цікавому проекті Ростислав Турков, яскраво показав себе під час виступу у Будинку письменників.

У цьому сюжеті є одна цікава деталь. Коли людина долає певні складні обставини, то починає активніше розвиватися і як творча особистість. (Пригадайте всесвітньо відомого композитора Бетховена, який втративши можливість чути, продовжував писати класні музичні твори, які сьогодні є світовою музичною спадщиною.) Погодьтеся, серед наших молодих і юних авторів іноді трапляються такі не вигадані життєві історії, які поки ще не потрапили до загальноукраїнських телешоу, але від цього не втратили своєї актуальності.
Через певні проблеми зі здоров’ям Ростислав деякий час не міг активно проявити себе, бо фізично рухатися йому було дуже складно… Але його наполегливі кроки мужності до життя та любові до оточуючих нарешті дали свій позитивний результат. Адже Ростислав прагне до постійного самовдосконалення у пізнанні світу.
Вперше він як автор на одному із занять замислився на запропоновану педагогом цікаву, озвучену дещо із гумором та глибоку філософську тему «Если б космос говорил…» І тоді автор знайшов свою відповідь на ці рядки: «Если б космос говорил, то людей бы он любил…» Напевно, є правда в тому, що думки матеріалізуються? І вірші Ростислава разом із публіцистичними мініатюрами привернули увагу членів журі обласного літературного семінару «Молода Слобожанщина».
Автора нагороджено дипломом Харківської обласної організації Національної спілки письменників України (ІІІ місце у номінації «Зелений пагін»).
Вітаємо Ростислава Туркова! Треба і надалі так тримати, не покладати рук і рухатися до своєї мети. А усім іншим дітям і батькам це може слугувати добрим прикладом. Бо варто вірити у себе, і просто робити свою справу. І тоді можна на власному досвіді пересвідчитися у тому, що таке сьогодні дієва педагогіка на практиці. Бо соціально-реабілітаційний напрямок програми гуртка «Точка зору» дає шанс кожному у різних життєвих обставинах розвиватися творчо.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради

фото автора






Комментариев нет:

Отправить комментарий