суббота, 7 марта 2020 г.




Незабутній виступ піаніста
ЮРІЯ ПОПОВА

Яскравою подією у культурно-мистецькому і музичному житті Слобожанщини став сольний концерт лауреата міжнародного конкурсу, доцента кафедри спеціального фортепіано Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, кандидата мистецтвознавства Юрія Попова. У програмі прозвучали твори Бетховена, Шумана, Скрябіна, Равеля і не тільки.

Юрій Кирилович Попов є випускником Харківської спеціалізованої музичної школи-інтернату та Харківської консерваторії. Про його авторитет і популярність як викладача, артиста і науковця свідчить велика кількість молоді та слухачів більш дорослого віку. Усі вони були присутні у переповненій великій глядацькій залі консерваторії. І це зовсім не випадково. Адже послухати класичні і сучасні музичні твори та дізнатися про їх цікаву історію створення (це творче завдання яскраво втілила у життя ведуча концерту Ангеліна Мамона) є справжньою культурною цінністю, чудовою можливістю, яку не варто оминати увагою.
Одразу приємно вражає особисто мене як слухача витончена інтелігентність і мелодійність звучання під час виконання різних творів. Усі ці професійні риси виконавської майстерності гармонійно поєднуються із віртуозністю фортепіанного звучання. А величезний і різноплановий, досить складний репертуар, публічно представлений і блискуче інтерпретований артистом для широкого загалу, яскраво демонструє великий потенціал харківської фортепіанної школи, сучасним представником якої, без сумніву, можна назвати Юрія Попова.
Такі концерти цікаві не лише для професійних музикантів, але й для небайдужих справжніх меломанів, які сьогодні не втратили естетичного смаку, почуття гармонії у безмежному вирії подій. Навіть діти молодшого шкільного віку цілком здатні слухати і сприймати таку класичну музику. Тому нам, батькам, варто приділяти цьому увагу. Заради їхнього естетичного і культурного виховання як людини і громадянина. А ще науково доведено, що слухати класичну музику дуже корисно для психологічного врівноваження та здоров’я сучасної дорослої людини.
Отож, від імені слухачів, які кілька разів викликали маестро на біс, і під час цього чудового концерту мали класну можливість навіть більше запланованого «ефірного часу» безкоштовно послухати високоінтелектуальну музику, хотілося би щиро подякувати Юрію Кириловичу за неповторну зустріч із справжнім академічним фортепіанним мистецтвом! Втім, неперевершений та незабутній виступ Юрія Попова на цьому не завершується. Отож, слідкуймо за афішами.

Леонід Гапєєв,

випускник Харківського державного інституту мистецтв імені І.П. Котляревського (1999 р.), член Національної спілки журналістів України

м. Харків

фото автора


















Комментариев нет:

Отправить комментарий