вторник, 24 марта 2020 г.




СЬОГОДЕННЯ ГЕРОЇВ ТВОРЧОСТІ

Раптом з’явилося натхнення.
Прийшов до мене позитив.
Скажу вам зараз кілька слів
Про дистанційне і реальне сьогодення.
Без сумніву, тут скрізь
Є творчості мотив!

Днями 20 березня у свіжому 12-му номері найстарішої газети Харківщини «Трибуна трудящих», з якою ми із нашими гуртківцями творчо співпрацюємо із кінця 2019-го, у рубриці «Наука і життя» опублікована моя стаття «СУЧАСНА МЕДІАОСВІТА». У матеріалі (серед іншого) говориться про новації навчального процесу у контексті журналістики, про нову редакцію Концепції впровадження медіаосвіти в Україні. Окрім традиційно відомих нам мас-медіа (друкованих видань, радіо, телебачення) нині діють новітні мас-медіа, які формують комп’ютерно опосередковане спілкування. Це інтернет, мобільна телефонія, тобто медіа з урахуванням розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Це реалії нашого часу, які стосуються майже кожного.
Варто сказати, що гарним прикладом такого новітнього мас-медіа є динамічно й різнобічно представлена різними медіаповідомленнями педагогів сторінка Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради у соцмережі Фейсбук. Вже досить тривалий час опікується цією справою методист вищої категорії Вікторія Герасименко. А зараз в умовах ізоляції під час карантину педагоги закладу активно відгукнулися на прохання пані Вікторії надсилати інформацію про дистанційне навчання. Особисто автор цього репортажу був приємно вражений тим, що вже з перших днів карантину на сторінці ФБ ЦДЮТ № 5 (https://www.facebook.com/cdut5) почали з’являтися цікаві медіаповідомлення від педагогів, юних артистів та молодих авторів про те, як відбувається творче життя молоді в домашніх умовах у партнерстві із їхніми наставниками і батьками, а ще тексти на різні актуальні теми, перший нарис про молодого й успішного артиста цирку та чимало іншого. Додають гарного настрою також танцювальні і хореографічні розминки, привітання учнів своїх педагогів, оптимістичні відеосюжети, фоторепортажі, матеріали про мультиплікацію, вірші, цікаві і змістовні статті та не тільки. А ще є педагоги, які поглиблено займаються методичними розробками, оновлюють свої авторські навчальні програми, підвищуючи науково-практичний потенціал закладу.
Незважаючи на існуючі соціально-медичні глобальні виклики сьогодення, які у масштабах світової спільноти не оминули і Україну, у контексті творчого розвитку молоді взагалом, і наших гуртківців, зокрема, сторінка у ФБ ЦДЮТ № 5 є гарним прикладом медіаповідомлень для широкого загалу глядачів і читачів, проявом конструктивної громадянської журналістики, яка популяризує сьогодення усіх без винятку героїв творчості. І ви теж можете у цьому переконатися.

Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5, м. Харків



Комментариев нет:

Отправить комментарий