суббота, 9 ноября 2019 г.




ПРАВО ВИБОРУ
ЯКІСНОГО ЧИТАННЯ

«ПРАВО ТА ЖИТТЯ: ЛІТЕРАТУРНІ ДЕБАТИ». Під такою рубрикою відбулося відкрите обговорення та інтерактивна літературно-читацька гра з нагоди Всесвітнього дня молоді під час просвітницького виховного заходу гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міської ради на базі 126-ї школи.
Творча гра відбулася серед гуртківців та учнів 8-г класу, які полюбляють цікаве читання. Як сьогодні в сучасній Україні втілюється у життя право на свободу літературної творчості? Наскільки підлітки готові популяризувати серед однолітків цікаві твори української сучасної літератури для дітей? Над цими та іншими питаннями у формі гри розмірковували її учасники. Багато смішних і повчальних історій із журналу «Справи сімейні» та сучасної української письменниці Наталії Трохим стали темами для креативних обговорень і літературних інтерпретацій.
Учасники заходу змогли неформально висловити свою думку, спробували себе у ролі читачів, видавців, експертів, літературних агентів, літературних критиків. Весело і креативно непомітно минув час цього заходу. Молоді читачі переконалися у тому, що в українській сучасній літературі для дітей є цілком достойні уваги сюжети, вони позитивні, змістовні, веселі і не дуже, але усі без винятку гуманістичні.
Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міської ради
фото автора



















Комментариев нет:

Отправить комментарий