суббота, 30 ноября 2019 г.



ПАМ’ЯТЬ НАЦІЇ ― НЕ ЗНИЩИТИ

Днями у місті Харкові відбувся захід, присвячений дню пам’яті жертв голодомору 1932 —1933 років. У прес-клубі БФ «Карітас» глядачам показали 2 фільми українських та грузинських режисерів на цю тему.
Цей суспіьно важливий та життєво необхідний показ фільмів організував Володимир Чистилін, відомий не лише у нашому місті громадський активіст, за фахом історик.
Фільми були про українців, у яких позабирали їжу та їм не було чого їсти, просто не реально було вижити в таких умовах. Люди массово помирали від голоду. Деякі з них їли листя, гнилу картоплю, а хтось навіть їв своїх власних дітей.
Відверто кажучи, була надзвичайно вражена від побаченого, зрозуміла як було неймовірно важко у ті часи, як ті люди виживали та що з ними робили. Я вірю в те, що в нашому сучасному житті все буде добре і такого в новітній історії не повториться. Бо Україна була, є і буде. Я хочу бачити її квітучою та сильною. Ми в це справді віримо!
Особисто переконана, що такі зустрічі потрібні для того, аби люди не забували про те, що тоді сталося та не допустили такого в нашій рідній країні Україні. Щоб не забували, хто вони є.
Адже насправді пам’ять нації нікому не знищити.

Еліна Дробко (13 років), 8–г клас ХЗОШ № 126, м. Харків,
учасниця гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради






Комментариев нет:

Отправить комментарий