пятница, 7 февраля 2020 г.




ЖУРНАЛІСТИКА І ЛІТЕРАТУРА:
ПРАКТИКУМ ІГРОВИХ ВПРАВ

Практикум «Ігрові вправи: журналістика та літературна творчість» відбувся під час освітньо-виховного заходу у формі ток-шоу. У ньому взяли участь гуртківці програми позашкільної освіти «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради та 9-класники 136-ї харківської школи під час цікавого позашкільного заняття.

Учасники практикуму дізналися про те, що є спільного та які існують відмінності між сучасною журналістикою та літературною творчістю. В процесі гри старшокласники поділилися на міні-групи, кожна з яких виконувала свої творчі вправи. Громадські журналісти в якості матеріалу обрали публікації з обласної (найстарішої на Харківщині) газети «Трибуна трудящих». А молоді літератори для своїх експериментів використовували деякі оповідання А.П. Чехова, намагалися при цьому знайти актуальні мотиви сюжетів з точки зору сучасного читача.
Проведений цікавий захід сподобався його учасникам, адже 9-класники змогли навіть заробити свої бонуси й цілком реальні бали одного з шкільних предметів. Бо мистецьке заняття «Ігрові вправи: журналістика та літературна творчість» розвиває сучасні компетентності, різні комунікативні навички, ерудицію, креативність і не тільки.
За словами Олександра Васильовича Васильцова, запрошеного в якості незалежного експерта, вчителя історії та правознавства, який водночас представляє громадське телебачення «ФЕСТ-ТV», (з ним творчо співпрацює наш гурток у контексті проведення інноваційних форм занять), синтез літератури і журналістики розвиває творче мислення. Адже важливо не лише отримувати знання, а ще й вміти їх осмислювати та практично втілювати у життя.
Дійсно, у сучасному інформаційному просторі таке завдання сьогодні є особливо актуальною та цікавою справою.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, член Національної спілки журналістів України

фото автора












Комментариев нет:

Отправить комментарий