воскресенье, 16 февраля 2020 г.



«ХАРКІВСЬКІ ЗОРІ-2020»:
ПЕРШІ ВАГОМІ ПЕРЕМОГИ

Знайомство із основами майбутньої професії завжди цікаве на практиці. Саме тому наші гуртківці відвідують екскурсії, концерти, фестивалі та інші цікаві заходи у місті Харкові. А ще деякі з наших авторів успішно й різнобічно пробують себе у різних сферах мистецтва і творчості. Так, 15 лютого у великій залі культурного центру «Бейт Дан» відбувся XVIII Всеукраїнський конкурс-фестиваль сучасного музичного мистецтва «Харківські зорі: зима 2020».

Усього у конкурсних мистецьких змаганнях у різних номінаціях та вікових групах взяли участь біля 100 учасників із музичних та мистецьких шкіл Харківщини, а також Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату (ХССМШ-і). Виконавці продемонстрували свою професійну майстерність та цікаві артистичні виступи. Це, безперечно, окрім суто виконавської інструментальної технічної майстерності, теж є складовою професійного і творчого успіху. Адже юним артистам під час гри на різних музичних інструментах, виконуючі класичні та сучасні музичні твори, довелося переконати прискіпливе журі, у складі якого були викладачі і професори провідних музичних і мистецьких університетів, а також завоювати симпатії уважної публіки Слобожанщини.

Приємно згадати, що серед наших гуртківців, які відвідують різні цікаві заходи, визначилися четверо переможців-учнів ДМШ № 3 ім. М.В. Кармінського у номінації «інструменталісти» (флейта, блокфлейта), які яскраво та віртуозно виконали твори В.А. Моцарта та інших класиків, (викладач С.В. Деркач, концертмейстер С.О. Коровіна). У наймолодшій віковій групі (2 вікова категорія, 7-9 років) перші місця здобули Єва Ряполова (профі, блокфлейта) та Софія Гапєєва (профі, флейта). А в наступній віковій групі (9-11 років) перші місця у флейтистів ― це Соломія Руда та Олексій Лисенко.

Отож, від імені інших гуртківців ми радо вітаємо наших юних артистів, їхніх батьків, педагога Світлану Вікторівну Деркач та концертмейстера Сніжану Олександрівну Коровіну із першою вагомою перемогою! Безперечно, факт цієї четвірки переможців відкриває шлях до успіху, який розпочинається з «Харківських зорей» 2020-го.

Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради,
член Національної спілки журналістів України

Фото автора















Комментариев нет:

Отправить комментарий