воскресенье, 2 июня 2019 г.




ФЕСТИВАЛІ РАДОСТІ І СВІТЛА:
ШЛЯХ ДО ПОЗИТИВУ

Однією із яскравих подій цього навчального року, що добігає до фінішу, є XХІ міський фестиваль образотворчого мистецтва «Весни Радості Світла». Наприкінці весни у цьому заході взяла участь Діана Шерстюк, випускниця 126-ї Харківської школи під час занять гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради та нагороджена дипломом.
Фестиваль змістовно і цікаво організувала та провела громадська організація «Психокультура» спільно з Харківською державною академією дизайну і мистецтв, Харківською міською спеціалізованою музично-театральною бібліотекою ім. К.С. Станіславського за підтримки Департаменту культури Харківської міської ради. Цей захід відбувся у Харківській державній академії дизайну і мистецтв та у Харківській міській спеціалізованій музично-театральній бібліотеці ім. К.С. Станіславського. Основна мета його проведення — створення умов для розкриття нових талантів, естетичного виховання підростаючого покоління в дусі Краси, Радості і Світла.
У 2019 році очна (55 робіт) та електронна (219 робіт) фестивальні виставки були проведені в Харківській міській спеціалізованій музично-театральній бібліотеці ім. К.С. Станіславського. У Фестивальній виставці взяли участь учні 27  студій і гуртків образотворчого мистецтва з м. Харкова та Харківської області. В електронній презентації представлені творчі роботи з Китаю, США, Канади.
В рамках Фестивалю було проведено 10 майстер-класів провідних викладачів Харківської державної академії дизайну і мистецтв, професійних художників для юних учасників виставки.
Приємно згадати, що серед різних авторів цікаво проявила себе учасниця гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради Діана Шерстюк. Авторку нагороджено дипломом.
Також Оргкомітет Фестивалю висловив подяку педагогу ЦДЮТ № 5 Гапєєву Леоніду Володимировичу за популяризацію цієї ідеї творчості серед молоді, сприяння в активній участі в заходах Фестивалю і естетичне виховання підростаючого покоління, зокрема учасниці гуртка «Моя майбутня професія» Діани Шерстюк. Адже формування позитивного гуманістичного світогляду сучасної молоді є важливою місією нової української школи, позашкільних закладів та громадянського суспільства.
Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради




Комментариев нет:

Отправить комментарий