понедельник, 10 июня 2019 г.



«ЧАСОПИС»-2019
ВІДКРИВАЄ НОВІ ІМЕНА

Знаковою подією для Слобожанщини у цьому навчальному році стала церемонія нагородження переможців обласного творчого конкурсу «ЧАСОПИС-2019» з нагоди Дня журналіста. Серед переможців є юні та дорослі автори ЦДЮТ № 5 Харківської міської ради.

Відкрив урочистості Олександр Голуб, заслужений журналіст України, голова правління ХОО НСЖУ. Він привітав усіх присутніх із професійним святом — Днем журналіста України та вручив нагороди і подяки досвідченим представникам засобів масової інформації Харківщини. Коротко висловившись про місію журналістів в сучасній державі («служити правді, істині, свободі слова») та повідомивши про заплановані обговорення у Харківському прес-клубі давно наболілої і дуже актуальної теми про роль журналістів в Україні, увагу присутніх було сфокусовано на головній події року. Це нагородження переможців обласного творчого конкурсу серед журналістів «Часопис-2019» дипломами у яскравому дизайнерському та стилістичному оформленні та вручення оригінальних престижних статуеток. Виконали цю почесну місію голова журі конкурсу, творчий керівник школи практичної журналістики та медіаграмотності ГО «Харківський прес-клуб ринкових реформ», професор Європейської школи журналістики Юрій Хомайко та член правління ХОО НСЖУ, головний редактор газети «Vivat Lex!» Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого Олена Муравйова.
Цього разу серед різних досвідчених конкурсантів відзначили молодих авторів і журналістів, серед них були студенти-журналісти і не тільки. А серед наймолодших конкурсантів у номінації «Вдалий дебют» дипломи переможців обласного творчого конкурсу серед журналістів «Часопис-2019» та престижні статуетки одержали блогерки Катерина Псарьова та Дар’я Бацько. Дівчата поки що є старшокласницями, але вже зараз не бояться братися за цілком серйозні і зовсім не дитячі теми, які є актуальними для сучасного читача. Обидві старшокласниці займаються у гуртку «Точка зору». Отож, нехай отримані престижні нагороди спонукають юних авторів до подальшого самовдосконалення у пошуку й висвітленні нових цікавих та актуальних тем.
Приємно згадати й про те, що усі наші автори мають відношення до практичної журналістики не формально з книжок чи підручників. Бо кожен, з урахуванням своїх вікових та інших факторів, намагається творчо й професійно розвиватися у цій сфері. Так, Леоніду Гапєєву, автору і засновнику просвітницьких блогів вручено диплом переможця конкурсу та аналогічну нагороду у номінації «Закон єдиний для всіх».
А завершилися святкові заходи цікавим та різножанровим концертом за участі артистів та провідних солістів Харківського академічного театру музичної комедії. Яскраво підготовлена програма, із гумором та сатирою, оптимізмом, сентиментами і гротеском, із бадьорими та оптимістичними оцінками ролі представників ЗМІ («журналісти Харківщини ― козаки») несподівано підштовхнула до нових роздумів.
Наша мала Батьківщина у культурно-мистецькій та інформаційно-медійній сферах дійсно має пишатися своїми талантами та відкривати нові імена…

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради,
член Національної спілки журналістів України,
переможець обласного творчого конкурсу «Часопис-2019»

















Комментариев нет:

Отправить комментарий