вторник, 2 апреля 2019 г.




ЯК СТАТИ ГРОМАДСЬКИМ ЖУРНАЛІСТОМ ?

Цікавою подією для культурно-мистецької Слобожанщини стала участь у четвертому міжрегіональному конкурсі літературної та музичної творчості «Кальміюс-2019» на Донеччині Дар’ї БАЦЬКО, яка займається у гуртках «Точка зору» та «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міської ради.
Організатори конкурсу Оксана Проселкова та Максим Потапчук вперше започаткували спеціальну номінацію для юних і молодих авторів. Отож, сьогодні, коли протягом 2019-го в Україні продовжується дія загальнодержавного правопросвітницького проекту «Я маю право!», особливо приємно привітати нашу авторку публіцистичних творів «Чи варто бути «розгрібачкою бруду?» та «ЧОМУ Я ХОЧУ СТАТИ ГРОМАДСЬКИМ ЖУРНАЛІСТОМ?». Її нагороджено грамотою за участь у суспільно важливому проекті, сучасне не заангажоване висвітлення особливостей журналістської професії в Україні та світі, мотивацію читачів до неформальних засад національно-патріотичного виховання; висвітлення актуальних проблем сьогодення, популяризацію знань на засадах творчого розвитку та формування компетентностей серед молодих читачів; популяризацію серед молоді загальнолюдських цінностей та формування правової свідомості, популяризацію серед дорослих читачів правових знань в контексті дотримання прав людини, толерантності серед дорослих та підлітків.
До речі, роздуми про журналістську професію, нелегку місію майстрів слова, шукачів правди і справедливості в сучасному світі та Україні стали актуальною темою, яку взялася досліджувати Дар’я особисто за власної ініціативи. І педагог підтримав цю ідею, незважаючи на її складність та неоднозначність у 13 років, коли дівчина почала про це писати. Бо важливо вже у шкільні роки зрозуміти для себе те, що іноді називають «дорослою» темою. Щоби у майбутньому зробити свій особистий цілком усвідомлений вибір.
        Чимало проблемних питань в контексті сьогодення заслуговують суспільної уваги. Ключове серед них ― як залишитися журналістом, цікавим для своїх читачів, вірним своїм переконанням, журналістській етиці, свободі слова, корисним  своєму народові, суспільству…

Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Точка зору» та «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради,
член Національної спілки журналістів України

фото автора






Комментариев нет:

Отправить комментарий