понедельник, 22 апреля 2019 г.



РАНКОВА ЗУСТРІЧ
З НАГОДИ ДНЯ ЗЕМЛІ

Чудового весняного ранку в яскраву сонячну погоду, побачивши ці привітні й виразні обличчя та поспілкувавшись із учнями 5-б класу 136-ї школи, мимоволі пригадав своє цікаве шкільне дитинство. Проте, приємні позитивні спогади швидко повернули до сучасних реалій. Адже, за словами Екзюпері, ми відповідальні за тих, кого приручили? А планета Земля — наш спільний дім.
З нагоди міжнародного Дня Землі на початку уроку біології відбулася позитивна кількахвилинна ранкова зустріч, яка стала несподіваним приємним сюрпризом для її учасників. Так, у присутності своїх однокласників учасник гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради Іван Сур отримав грамоту за участь у четвертому міжрегіональному конкурсі літературної та музичної творчості «Кальміюс-2019» на Донеччині в номінації «Публіцистика».
Автор особисто розповів присутнім про «фішку» своїх останніх літературних сюжетів на тему тверезості та збереження довкілля, за які його було відзначено на міжрегіональному та всеукраїнському рівні. Ідею любові до планети та рідної домівки вдало підтримали Настя Шеіна, Настя Семеренська та Грета Єсаян в чудовому музичному виконанні української пісні без фонограми. Під час такого живого звучання вокального тріо слухачі були приємно вражені, бо переконалися в тому, що дійсно Україна має таланти!
Ця ранкова зустріч з нагоди міжнародного Дня Землі та спільна креативна фотографія на фоні глобусу символічно нагадали про історію із шведською школяркою, яка своїм тривалим протестом не лише привернула увагу міжнародної спільноти, громадськості та засобів масової інформації до глобальних екологічних проблем людства, а ще й зуміла ініціювати парламентарів почати роботу над відповідними законами…
Втім, наша молодь не поступається іноземним ровесникам. Просто нашим потенційним авторам варто іноді створити гарний настрій дня, а згодом залучити загальнодержавні та міжнародні ресурси для відповідних проектів, і тоді діти й підлітки краще розкриватимуть свій творчий потенціал на глобальному рівні загальнолюдських цінностей…

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка ««Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради








Комментариев нет:

Отправить комментарий