четверг, 3 января 2019 г.




Права людини
крізь призму сучасності

Під час новорічних і різдвяних свят традиційно ми звикли вітати одне одного та бажати нових успіхів у житті та творчості. А ще згадувати про важливі події, що відбулися протягом 2018-го високосного року.
Крізь час ми рухаємося, відчуваємо певні зміни. Але при цьому залишаються серед нас загальнолюдські цінності, які маємо зберігати для нинішніх та майбутніх поколінь. І говорити про права людини, і писати публіцистичні роздуми у формі есе теж цікаво з погляду сучасної молоді. Саме так думки та сучасні публіцистичні історії про толерантність матеріалізуються та знаходять відгук серед прискіпливих членів журі всеукраїнського конкурсу учнівських есе із досить символічною назвою «Права людини крізь призму сучасності». Освітній Дім прав людини в Чернігові в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством юстиції України, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Українською Гельсінською Спілкою з прав людини проводили цей конкурс задля сприяння реалізації Національної стратегії з прав людини та Всесвітньої програми освіти в сфері з прав людини ООН. Метою заходу є поширення інформації про права людини, активізація інтересу до актуальних питань в сфері прав людини серед учнівської молоді, виявлення та стимулювання творчих, обдарованих молодих людей, зацікавлених у правозахисній діяльності; сприяння їх профорієнтації, стимулювання до прояву активної життєвої позиції, формування в українському суспільстві поваги до загальнолюдських цінностей.
Отож, привітаємо автора есе, 11-класницю 126-ї харківської школи, учасницю гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради Діану Шерстюк із дипломом фіналіста всеукраїнського конкурсу.
Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради



Комментариев нет:

Отправить комментарий