понедельник, 4 марта 2019 г.




КОНВЕНЦІЯ ООН з прав дитини:
стереотипи і реалії

Під такою назвою відбувся цікавий захід у формі ігрового прес-клубу за участю авторів гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради на базі 136-ї школи спільно з учнями 9-х та 11-х класів.
Учасники прес-клубу змогли замислитися не лише про діючі норми міжнародного права стосовно дітей, але й знайти паралелі із реаліями сучасного життя. Що являють собою стереотипи і як з ними поводитися? Які стереотипи є найбільш поширеними та що молодь думає з цього приводу? На ці та інші актуальні запитання учасники дискусії спробували знайти відповіді під час цікавого виступу Каті Псарьової із власним журналістським дослідженням. А як сприймати життя, коли використання машини часу стає чомусь явищем забороненим в діючих нормах міжнародного права? Ці роздуми під час виступу Ростислава Туркова із власним авторським твором на тему фантастики стали справжнім відкриттям нової реальності майбутнього під час жвавого обговорення.
Приємно згадати й те, що присутні педагоги по-новому відкрили для себе творчі особистості своїх учнів під час креативних дебатів. Так, за словами вчителя історії Жанни Яківни Сєрєденко, особисто вона була приємно вражена успіхами молодих авторів Ростислава Туркова, Володимира Домбровського, Катерини Псарьової. Адже саме так, завдяки спільним зусиллям педагогів шкільної та позашкільної освіти формуємо разом сучасні компетентності серед молоді. Не лише Конвенція ООН з прав дитини, але й реалії сучасного життя під час таких креативних цікавих заходів створюють можливості для критичного мислення і подальшого творчого розвитку.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради








Комментариев нет:

Отправить комментарий