суббота, 13 июня 2020 г.




АРТ-МАЛЮНОК СЕЛА —
У ТРІЙЦІ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ПЕРЕМОЖЦІВ

Ще до початку карантину ми почали досліджувати творчість відомого у світі українського письменника, журналіста, публіциста Уласа Олексійовича Самчука. Про це чимало матеріалів на сторінці у ФБ ЦДЮТ, на авторському блозі, у газеті «Трибуна трудящих» підготовлено та опубліковано за ініціативи педагога Л. Гапєєва. І наприкінці цього навчального року маємо повідомити ще одну класну новину: арт-малюнок — інтерпретація на тему однойменного твору публіцистики Уласа Самчука 1941 ― 1943 років  (Волинь, 1942-й рік) нашої 8-річної авторки Софії Гапєєвої з гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 (м. Харків) помічена на всеукраїнському та міжнародному рівні поважними представниками української діаспори у Канаді.
За представлений арт-малюнок Софії Гапєєвої із використанням креативних дизайнерських прийомів із символічною назвою «Село, де серце відпочине» від керівництва КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради, від керівництва літературного музею Уласа Самчука (м. Рівне), від імені розпорядниці літературної спадщини і виконавиці останньої волі Уласа Самчука пані Оксани Бризгун-Соколик (Канада) член гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради, юна авторка Софія Гапєєва відзначається дипломом переможця всеукраїнського учнівського конкурсу імені Уласа Самчука «Мої враження від творчості/твору Уласа Самчука» (ІІІ місце) у номінації «Твір образотворчого мистецтва» з нагоди 115-ліття від дня народження письменника. У подарунок від організаторів конкурсу Софія отримала велику і красиву книгу ― сучасне видання роману У. Самчука «Волинь», сувенірну продукцію від Літературного музею Уласа Самчука (м. Рівне). (Побачити арт-малюнок «СЕЛО, ДЕ СЕРЦЕ ВІДПОЧИНЕ» можна за посиланням: ПРАВО ЗНАТИ — ЧАС ДІЯТИ ! блог Леоніда ГАПЄЄВА https://leonidgapeev.blogspot.com, 02.02.2020)

Дослідження творчості У. Самчука та участь наших авторів-гуртківців у цьому всеукраїнському конкурсі фактично міжнародного рівня є гарним проявом, позитивним прикладом не формального і дуже змістовного національно-патріотичного виховання сучасної української молоді.
Свого часу Улас Самчук не раз ставив акценти на повазі до важкої селянської праці. Водночас він дуже любив і цінував сільське життя, бо народився у заможній селянській родині. Через те землю він любив, обожнював, беріг, не продавав, а ще й людям він ідеї дарував… Ось так наша юна авторка створила свою ідею-інтерпретацію красивого життя у сільському стилі, що тепер стає актуальною темою відпочинку влітку. А мальовнича Волинь та Рівненщина, мала Батьківщина Уласа Самчука, своєрідна публіцистика сільського життя, стають тією душевною розрадою, якої так не вистачало тоді у часи другої світової війни. Відверто кажучи, цього бракує нині і нам, сучасним українцям?

Леонід ГАПЄЄВ,
керівник гуртка «Моя майбутня професія»
 ЦДЮТ № 5 Харківської міськради

фото автора















Комментариев нет:

Отправить комментарий