пятница, 17 мая 2019 г.




ЗНАЙОМСТВО
З УКРАЇНСЬКИМИ КОМІКСАМИ

Нещодавно в столиці відбулася виставка українських коміксів. І хоча у Харкові таких виставок зараз немає, під час пізнавального виховного заходу гуртка «Моя майбутня професія» ЦДЮТ № 5 під назвою «Комікси поєднують родину» на базі 126-ї харківської школи ми несподівано для себе зробили класне відкриття. Знайомство з українськими коміксами у яскравому дизайні книги із кумедною назвою «Безхвоста» (автори Оксана Лущевська, Яна Гавриш, 2018 р.) дійсно неформально об’єднує родину, допомагає налагодити дружні й доброзичливі стосунки між дорослими та молодими членами сім’ї.

Так, щоби зробити приємні культурні сюрпризи рідним вдома, гуртківці разом з 8-класниками спробували себе у ролі читців та глядачів під час заняття, що відбулося з нагоди міжнародного дня сім’ї. Обрали книжки різних авторів із сюжетами, що гармонійно виражають їхній внутрішній настрій. Були й такі, що обрали не веселі й жартівливі комікси, а спокійні тексти про тишу, якої нашій молоді так не вистачає в сучасному світі… Головне те, що під час заняття молоді учасники заходу змогли відчути радість і задоволення від творчості.
Сьогодні книжки веселих і коротких текстів із виразними та яскравими, емоційними малюнками, що являють собою сучасні українські комікси, стають прикладом нової вітчизняної публіцистики. Отож, настав час абстрагуватися від проблем і турбот вдома, на роботі чи у школі? Варто пошукати у бібліотеці українські комікси для публічного, домашнього або індивідуального читання.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради
фото автора






Комментариев нет:

Отправить комментарий