понедельник, 13 мая 2019 г.







СІМЕЙНЕ ЧИТАННЯ ЗМАЛЕЧКУ

Під такою назвою відбулося спілкування юних учасників імпровізованої літературної гостинної під час пізнавального виховного заходу гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 на базі 136-ї харківської школи з нагоди міжнародного дня сім’ї.

Під час такого імпровізованого читання діти молодших класів дізналися про цікавий і дивовижний світ героїв твору «Арфа для павучка» (автор Леся Мовчун, ілюстрації Дмитра Кузьменка), замислилися про пошук власного музичного чи іншого життєвого шляху у майбутньому.
Сьогодні в сучасному інформаційному просторі іноді нелегко обрати те, що не належить до «розкрученого» масового «чтива» із низьким рівнем художнього змісту. Щоби популяризувати ідеї добра і гуманізму серед підростаючого покоління, особисто досить прискіпливо обираю літературу, яку читати дітям. До речі, вони теж мають власні смаки і побажання стосовно прочитання улюблених авторів. А діти у школі теж не чужі для люблячих цю справу небайдужих та ініціативних педагогів. Тому й «Арфа для павучка» перед виходом у позашкільний світ публічного читання попередньо отримала дитячі схвальні відгуки ще вдома. А під час заняття цей сюжет також знайшов своїх зацікавлених прихильників серед дітей.
Отож, сімейне читання змалечку цікаве та дуже корисне для розвитку особистості і вдома, і у школі. А небайдужим і зацікавленим батькам можна подумати над тим, які сюжети запропонувати дітям для наступних занять…

Леонід Гапєєв,
керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради

фото автора



Комментариев нет:

Отправить комментарий