воскресенье, 22 сентября 2019 г.



Із серії
«Нотатки педагога»
СЛОВО,
ЗБЕРЕЖЕНЕ У ЧАСІ

Самоосвіта і самовдосконалення, без сумніву, є актуальним питанням та дуже важливою справою для педагогів, учнів та батьків. Адже загальнокультурний рівень розвитку особистості важливий для кожної людини, незалежно від посади і професії. Особливо нині, коли ми прагнемо жити у цивілізованій соціально зорієнтованій і правовій державі, у духовно розвиненому суспільстві. Думаю, пощастило усім нам як читачам, бо для втілення у життя практичної самоосвіти одним із способів є можливості відвідувати Центральну дитячу бібліотеку та бібліотеку-філію № 11 (відому серед широкого загалу відвідувачів та у соцмережах як Харківська бібліотека Толстого) ЦБС Холодногірського району.

Днями шукав тут гуманістично зорієнтовані твори Василя Сухомлинського та інших письменників, що у своїй творчості зачіпають проблеми виховання молоді. Знайшов книжку із символічною назвою «Падав сніг»… Отож,  є над чим замислитися, у спогадах багато можна тут відчути, і голос внутрішній, і настрої природи там почути? Втім, від власних читацьких авторських рефлексій повернімося до реалій.
Способи і шляхи самовдосконалення у практичній самоосвіті нерідко досить несподівано знаходять своє творче втілення. Так і цього разу напередодні мого візиту до Харківської бібліотеки Толстого, де завжди спілкуєшся із професіоналами, дуже відданими цій благородній справі культури, тут відкрилася виставка-інсталяція «Час» (автор Вікторія Авів).
Навіть, якщо ви раптово опинитеся тут і дуже поспішаєте, то раджу неодмінно знайти декілька хвилин, щоби сісти у це самотнє крісло і спробувати відчути звуки часу. Напевно, у такий спосіб точно швидко знімете стрес і не пожалкуєте!
До речі, на згадку від цієї виставки-інсталяції, аби засвідчити для себе особливе і гармонійне поєднання образотворчого мистецтва і художнього слова, автор цих рядків спробував створити ось таку маленьку фото-композицію: десь падав сніг, або художнє слово, збережене у часі…

Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Точка зору» та «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради

Фото автора







Комментариев нет:

Отправить комментарий