четверг, 19 сентября 2019 г.



МАЛЮВАННЯ ТА СПОГАДИ 
ПРО ЛІТО,
Або знайомство зі світом дитячої книги

Під час спільного інтерактивного заняття гуртків «Образотворче мистецтво» (керівник Тетяна Клименко), «Точка зору» та «Моя майбутня професія» (керівник Леонід Гапєєв) охочі та небайдужі юні художники ознайомилися із сучасними українськими книжками різних видавництв. Такий маленький екскурс у світ дитячої літератури, проведений за участю педагога Л. Гапєєва, не лише дає нові знання про сучасні професії в літературній творчості, але й формує засади нового світогляду. Адже у перспективі в більш дорослому віці деякі з нинішніх гуртківців мають шанс спробувати себе у якості художників, що створюють цікаві ілюстрації до книжок різних видавництв України.
«Веселе літо» (вірші ― Валентин Берестов, художник Лев Токмаков) та «Босоніжки для стоніжки» (вірші ― Мар’яна Савка, ілюстрації ― Юлія Пилипчатіна) додали дітям гарного настрою і натхнення. Адже кожен має свої смаки і вподобання, формує власну точку зору.
Просто варто спробувати вчитися мислити вже зараз у неформальний ігровий спосіб, щоби згодом вміти переконувати у власній життєвій позиції…
Ось так, окрім створення емоційно насичених малюнків, що гармонійно поєднувалися із спогадами про літо, відбулося цікаве знайомство зі світом дитячої книги.

Леонід Гапєєв,
керівник гуртків «Точка зору» та «Моя майбутня професія» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради

фото автора











Комментариев нет:

Отправить комментарий