пятница, 18 сентября 2020 г.

 

Творчість — складова миру

та життєвого успіху

Імпровізований ігровий прес-клуб на тему «Творчість — складова миру та життєвого успіху» провели учасники гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Харківської міськради спільно із 10-класниками 136-ї Харківської школи з нагоди двох важливих подій: міжнародного дня миру та дня позашкілля України.

Старшокласники як учасники прес-клубу дізналися про нові творчі можливості під час занять з основ журналістики, про сучасні фактори медіаосвіти, яка визначена пріоритетним напрямком діяльності освітнього процесу. Також 10-класники, серед яких є і наші автори-гуртківці, дізналися про переваги розвитку критичного мислення і вміння «фільтрувати» будь-яку інформацію, що є дуже важливим у реальному житті для кожної людини.

Цілком очевидно, що на рівні родини, школи та в інших суспільних відносинах основи толерантності серед підлітків та дорослих — це запорука мирного гармонійного співжиття. Серед ключових питань, що викликали найбільш жваве обговорення, пролунали репліки-роздуми про складові мирного співжиття та життєвого успіху сучасної молодої людини. Це, на думку старшокласників, наука, іноземні мови, література, культура, мистецтво, і, без сумніву, творчість у різних її проявах.

На згадку про цей цікавий захід, позитивним прикладом сучасної молодіжної творчості стало вручення члену гуртка «Точка зору» ЦДЮТ № 5 Ростиславу Туркову диплому за участь у всеукраїнському конкурсі імені Уласа Самчука, під назвою «Мої враження від творчості/твору Уласа Самчука», що відбувся на базі Рівненського обласного краєзнавчого музею та Літературного музею Уласа Самчука (м. Рівне) за участі представників української діаспори з Канади.

Леонід Гапєєв,

керівник гуртка «Точка зору» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, член Національної спілки журналістів України

Фото автора






Комментариев нет:

Отправить комментарий