пятница, 11 сентября 2020 г.

 

«ЧАСОПИС»-2020

НОВІ ІМЕНА

ТВОРЧОЇ МОЛОДІ

Знаковою подією для Слобожанщини на початку цього навчального року стала церемонія нагородження переможців обласного творчого конкурсу «ЧАСОПИС-2020» з нагоди міжнародного Дня солідарності журналістів. Серед переможців є юні та дорослі автори ЦДЮТ № 5 Харківської міської ради.

У приміщенні Харківського прес-клубу відкрив урочистості Олександр Голуб, заслужений журналіст України, голова правління ХОО НСЖУ. Він привітав усіх присутніх із професійним святом — Днем журналіста України, яке традиційно відзначають у червні, та розповів про те, як сьогодні втілюється у життя солідарність в межах журналістської спільноти на міжнародному і всеукраїнському рівні та безпосередньо на рівні кожної територіальної громади. Звичайно, тоді у червні через карантинні обмеження ніяких заходів з цього приводу не відбувалося. Втім, наші автори-юні кореспонденти дуже активно попрацювали, особливо під час карантину і запровадження дистанційної освіти. Вони створили матеріали для рубрики «Людина в карантині», що було опубліковано на блозі «ПРАВО ЗНАТИ — ЧАС ДІЯТИ!», створеному за ініціативи педагога, члена НСЖУ Леоніда Гапєєва. А ще їхні перші журналістські замітки і не тільки були оприлюднені на сторінках обласної газети «Трибуна трудящих», з якою ми з осені 2019-го налагодили конструктивну творчу співпрацю.

Продовжив естафету цього заходу «Часопису» 2020-го року творчий керівник школи практичної журналістики та медіаграмотності ГО «Харківський прес-клуб ринкових реформ», професор Європейської школи журналістики Юрій Хомайко. Із позитивним настроєм та цікавими побажаннями, адресованими дорослим колегам-журналістам та творчій молоді, яка зараз робить перші кроки у практичній журналістиці, Юрій Миколайович вручив нагороди досвідченим представникам засобів масової інформації Харківщини. Отож, тепер можна із радістю офіційно повідомити: нагородження переможців обласного творчого конкурсу серед журналістів «Часопис-2020» дипломами у яскравому дизайнерському та стилістичному оформленні та вручення оригінальних престижних статуеток, які за словами організаторів конкурсу, є найвищими нагородами журналістської спільноти обласного рівня, вже відбулося!

Цього разу, окрім досвідчених конкурсантів, відзначили наймолодших авторів у номінації «Вдалий дебют». Отож, дипломи переможців обласного творчого конкурсу серед журналістів «Часопис-2020» та престижні статуетки одержали юнкори гуртка «Моя майбутня професія» (а нині «Школа успіху») Ольга Зеленевич, Марина Харченко та Еліна Дробко. Остання авторка, через специфіку навчання у новому навчальному закладі, не змогла особисто взяти участь у цьому заході, тому вона отримає свою нагороду трошки пізніше. (Поки ці трофеї передано її матусі для надійного зберігання.)

Приємно згадати й про те, що Леоніду Гапєєву, автору і засновнику просвітницького блогу «ПРАВО ЗНАТИ — ЧАС ДІЯТИ!» вручено диплом переможця конкурсу та аналогічну нагороду у номінації «Кращий новий медіа-проект».

Леонід Гапєєв,

керівник гуртків «Моя майбутня професія», «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, 

член Національної спілки журналістів України, 

переможець обласного творчого конкурсу «Часопис-2020»

















Комментариев нет:

Отправить комментарий